Як приготувати домашнє вишневе вино

81

Як приготувати домашнє вишневе вино

Хмільна ягода – вишня давно стала основою рецептів наливок, лікерів, вин. Домашнє вино з вишні готується просто, не вимагає значних фінансових витрат. Особливо популярний цей напій у дачників, в сільській місцевості, де вишня зростає майже в кожному дворі. Доступність вишень і простота приготування дозволяють насолоджуватися смаком вина повсюдно.

Які ягоди необхідно використовувати

На смак напою впливає сорт і стиглость ягід. Як зробити вино з вишні в домашніх умовах смачним і ароматним, насиченим кольором? Для хорошого результату слід врахувати кілька нюансів.

Солодкі сорти додадуть відповідний присмак кінцевого продукту. Кислі сорти зроблять вино «чоловічим». До того ж, для приготування напою з таких ягід буде потрібно більше цукру. Для якісного вина необхідно відбирати стиглі, не зіпсовані вишні. Сподіватися на те, що все одно ягоди перебродять не варто. Підгнилі вишні безнадійно зіпсують смак вина.

Якщо ягоди очистити від кісточок, напій вийде м’яким і ніжним. Якщо залишити, смак вина з вишні з кісточками стане більш насиченим, трохи терпким.

Деякі знавці залишають плодоніжки, щоб прискорити процес бродіння. Це не принципово, і без плодоніжок добре вино бродить та має приємний смак. Також для прискорення процесу бродіння використовують винні дріжджі http://dachnik.ua/ru/category/winemaking/dri/vinni, яке в кінцевому результаті робить готове вино стабільним.

Що знадобиться

Напій з ягід приготувати не складно. Рецепт домашнього вина з вишень простий і з ним впорається навіть початківець кулінар. Для приготування напою знадобиться приналежності:

  • ємності для бродіння;
  • марля;
  • кришка з гідрозатвором або медична рукавичка;
  • трубочки для зливання;
  • посуд для відстоювання;
  • дерев’яна ложка для розмішування.

Як приготувати домашнє вино із вишні

Для приготування вишневого вина в домашніх умовах знадобляться продукти: 3 кг ягід, 4 л води, 1,5 кг цукру. Готуємо компоненти, посуд.

Читайте по темі:  Эхинацея пурпурная: размножение и уход

Перед тим, як почати роботу, весь посуд ретельно миють і сушать.

Можна зробити вино з вишневого соку, але можна не ускладнювати процес, а зробити напій з ягід.

Робимо напій

Покроковий рецепт вина з вишні в домашніх умовах:

  1. Ягоди промиваємо, сушимо. Як приготувати домашнє вино із вишні
  2. Нагріваємо воду до температури 25-29 С, розчиняємо в ній 1/3 порції цукру.
  3. Поміщаємо вишні в ємність з широким горлечком, заливаємо сиропом, накриваємо марлею і залишаємо для бродіння на 3-4 дні. На цьому етапі з’являються характерні бульбашки на поверхні рідини, маса починає злегка шипіти. Періодично помішуємо масу дерев’яною ложкою, не допускаючи відшаровування ягід. Як приготувати домашнє вино із вишні
  4. Після цього періоду зливаємо рідину в ємності для основного бродіння. На шийку встановлюємо кришки з гідрозатвором або гумову медичну рукавичку. Основне завдання – не допустити потрапляння повітря в рідину. Якщо це відбудеться, в кінцевому результаті вийде не вино, а оцет.
  5. Через 4-5 днів у посуд додаємо цукор, що залишився. Робити це слід обережно. Краще злити невелику кількість рідини, розчинити в ній цукор, а потім отриману масу перелити назад у ємність. Як приготувати домашнє вино із вишні
  6. Залишаємо вишневе вино на 30 – 60 днів для повного бродіння. Час залежить від температури, при якій відбуватися процес. Чим вище показники в приміщенні, тим швидше завершиться процес.
  7. Періодично слід перевіряти наявність води в гідрозатворі. Якщо вона випарувалася, воду доливають.
  8. За цей час рідина поступово стає прозорою, з’являється осад на дні ємності.
  9. Про те, що процес бродіння завершився, свідчить посвітління вина, припиняється виділення газів з ємності. На дні чітко сформувався шар осаду.
  10. Акуратно перелити вміст у чистий посуд для подальшого настоювання. Краще зробити це за допомогою трубочки, щоб уникнути попадання осаду в отриманий продукт.
  11. На цьому етапі коригують смак вина. При необхідності його додатково підсолоджують. Для зміцнення напою до нього додають спирт або горілку.
  12. Рідина переливається в посуд і герметично закривається. Зберігається таке вино в прохолодному місці.

Чим довше настоюється домашнє вишневе вино, тим яскравіше його смак.

Зберігання

Краще помістити посуд з молодим вином у підвал, де постійна низька температура. Час від часу перевіряють наявність осаду в ємностях. При виявленні осаду на дні, вино переливають в інший посуд, не допускаючи попадання осаду в рідину. Хороше вино настоюється не менше 12 місяців.

Читайте по темі:  Семена душистого горошка: как вырастить здоровые саженцы

Після цього терміну готовий продукт розливають по пляшках і зберігають у закритому вигляді.

Домашній напій обійдеться значно дешевше, ніж магазинний. Великою перевагою самостійного приготування є те, що людина сама вибирає його міцність, в процесі використовує натуральні компоненти. Яке саме вино приготувати – м’яке, з ягід без кісточок, або зробити домашнє вино з вишні з кісточками вибирати кожному в залежності від уподобань.

Залишити коментар

Please enter your comment!
Будь-ласка введіть своє імя